Heppie!? kinderen en emoties

Opvoeden = ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag!

Dit is het uitgangspunt van de workshop Heppie!? kinderen en emoties. Een praktische workshop voor ouders, opvoeders en professionals omdat kinderen nog moeten en mogen leren omgaan met emoties en jou daarbij nodig hebben! Maar hoe dan???? De workshop biedt je handvatten en inzichten om hier samen met je kinderen mee aan de slag.

In 3 avonden van 2-2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen hierin te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en ontvangt tips voor het werken aan zelfvertrouwen. In deze drie avonden staan de basisemoties: boos, bang en bedroefd centraal.

Kijk ook bij de reacties voor ervaringen van deelnemers aan de workshop.

Data 2018

* Driedelige basisworkshop:

23, 30 januari en 6 februari

13, 20, 27 maart

* Basisworkshop in één dag, incl. goed verzorgde lunch

10 februari

* Vervolgworkshop: peuters en emoties:

24 april

* Informatiebijeenkomst Zindelijkheid (1 - 1,5 uur):

20 februari (nog 2 plaatsen beschikbaar)

8 mei

Tijdstip:

Workshops Heppie?! 19.30 - 21.30 uur.

Informatiebijeenkomst Zindelijkheid 20.00 - 21.30

Locatie:

Eben Haëzerschool, Kweekschoolstraat 2 in Dokkum

Investering:

* driedelige workshop: €85,00. Dit is incl. koffie/thee, diverse werkmaterialen tijdens de workshopavonden en 'de gids over emoties bij kids' t.w.v. €9,95.

* basisworkshop 1 dag: €99,00 incl. koffie/thee, een goed verzorgde lunch, diverse werkmaterialen tijdens de workshopavonden en 'de gids over emoties bij kids' t.w.v. €9,95.

* vervolgworkshop peuters en emoties: €27,50 incl. koffie/thee en een gratis naslagwerk.

* bijeenkomst voor mannen: €27,50 incl. koffie/thee en werkmaterialen

* informatiebijeenkomst Zindelijkheid: €17,50 incl. koffie/thee

NB. voor particulieren is de prijs incl. btw, voor ZZP'ers en/of professionals is het excl. btw.

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

Mocht je het niet prettig vinden in een onbekende groep of ben je niet in de gelegenheid naar een workshop te komen, is het ook een mogelijkheid een huiskamerbijeenkomst over dit onderwerp te houden. Dit is een avond van ongeveer 1 1/2 uur bij jezelf in de huiskamer. Je zorgt dan zelf voor een groepje van minimaal 6 personen, stelt je huiskamer beschikbaar, regelt wat te drinken en betaalt zelf de helft van de prijs. De kosten voor deze avond zijn €17,50 p.p. voor een afstand van 15 km. vanaf Dokkum. Het is uiteraard geen probleem om verder te reizen, we hebben dan even overleg over de kosten.

Het is ook mogelijk een introductieworkshop kinderen en emoties te organiseren voor een ouderavond of een groep professionals als bijv. leidsters peuterspeelzalen, kinderopvang en gastouders. Prijs op aanvraag.