06 302 64 641 info@sancoaching.nl

professionals
& organisaties

sancoaching-professionals-organisaties

Ik bied diverse mogelijkheden in training, coaching en workshops voor pedagogisch professionals en organisaties.  Dit is zowel vanuit mijn aanbod aan trainingen, als op maat gemaakte bijeenkomsten vanuit de wens van de opdrachtgever. Te denken valt aan thema’s als ‘zindelijkheid’, ‘slapen’, kinderen en emoties, oefenen met signalen van de meldcode (let op, dit is geen training meldcode), oudergesprekken etc. Dit is ook mogelijk voor bijvoorbeeld een ouderavond. 

Wil je ook zelf of met je team werken aan pedagogische deskundigheid? Neem gerust contact op voor het vrijblijvend bespreken van de mogelijkheden. 

 

Aanbod voor professionals:

 • Training Werken met baby’s
 • Training Het pedagogisch startpunt
 • Verdiepingstraining ‘babysignalen’
 • Training SOS kinderen en emoties
 • Licentietraining SOS kinderen en emoties voor onderwijs en kinderopvang (in samenwerking met ‘werkend leren’)
 • Train de trainer SOS baby’s en emoties
 • Diverse themabijeenkomsten en workshops

Kijk in de agenda voor het aanbod met de diverse data!

werken met baby's Sancoaching

Werken met baby’s

‘Werken met baby’s is een training voor iedereen die baby’s de best mogelijke opvang wil bieden’

Vanaf 2025 moeten volgens de wet IKK alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken, een diploma, certificaat of cijferlijst hebben. Deze training voldoet aan de criteria van de wet IKK. De training ‘werken met baby’s’ is voor organisaties op basis van in-company te boeken. Daarnaast zijn er pedagogisch professionals die zelf deze training kunnen volgen.

Onderwerpen

Tijdens de training staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Visie op baby’s en babyopvang
 • Het bieden van emotionele ondersteuning
 • Respect voor autonomie en structuur en continuïteit
 • Zeggen wat je doet, benoemen wat je ziet en taalontwikkeling
 • Ontwikkelingsstimulering en zintuigelijke motorische ontwikkeling
 • Het begeleiden van interacties en sociaal- emotionele ontwikkeling
 • Een veilige en uitdagende speelomgeving/ inrichting 
 • Samenwerken met ouders en collega’s

De training is opgebouwd volgens de principes van ‘ervarend leren’. Je ontvangt als deelnemer theorie en gaat daar mee oefenen. De afwisselende werkvormen vragen om een actieve inzet. Je dient als deelnemer voor elke bijeenkomst huiswerkopdrachten maken.

 

Investering

Deelname aan deze training bedraagt € 459,00 per persoon. (betaling in termijnen mogelijk). De prijs is inclusief:

 • boek ‘werken met baby’s in een groep’
 • persoonlijke werkmap/reader met daarin een uitgebreide beschrijving van de theorie en diverse werkbladen per bijeenkomst
 • officieel certificaat bij volledige aanwezigheid en het uitvoeren van opdrachten
 • verzorging: goede locatie met koffie/thee

Exclusief: btw

Tijdens de trainingsavonden door is er voldoende tijd (10 werkdagen) om aan de slag te gaan met de huiswerkopdrachten en het geleerde in de praktijk te ervaren.

De data voor de open inschrijving kunt u vinden in de agenda. Mocht u interesse hebben voor een in-company training, neemt u dan gerust contact met mij op voor de mogelijkheden!

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why

Mark Twaine

Het pedagogisch startpunt; geboortepatronen vs gedragspatronen

Wat hebben gedrag en geboorte met elkaar te maken? Welke invloed hebben geboortepatronen op een gedragspatroon? In de training ‘Het pedagogisch startpunt’ krijgen pedagogisch professionals meer inzicht in het gedrag van kinderen en de bijbehorende behoeften. De training is waardevol voor iedereen die met kinderen werkt. Of je nu pedagogisch medewerker in de kinderopvang, gastouder, leerkracht of begeleider bent, de inzichten uit deze training mag je niet missen.

het-pedagogisch-startpunt-sancoaching

In de dagelijkse praktijk van ons werk vragen we regelmatig hoe de zwangerschap en/of geboorte zijn verlopen. In deze training leer je waarom deze informatie belangrijk is en wat je ermee kunt doen. Het is een bron van informatie voor je pedagogisch handelen en het helpt je om jouw werkwijze nog beter af te stemmen op de behoeften van het kind.

De eerste 1000 dagen als blauwdruk voor gedrag

Tijdens de training blikken we terug op de periode van zwangerschap en geboorte. De eerste 1000 dagen van een kind vormen namelijk een blauwdruk voor het gedrag. Ook kijken we naar wie het kind nu is, welk gedrag het laat zien en wat het nodig heeft. We laten je zien hoe geboortepatronen invloed hebben op gedragspatronen in het hier en nu. We kunnen ons voorstellen dat je het misschien wat zweverig vindt, maar dat is het niet. Er is jarenlang onderzoek naar gedaan en alle informatie die we jou tijdens de training aanreiken, is wetenschappelijk onderbouwd.

Uitgaan van dat wat het kind nodig heeft

Het is waardevol als je bijvoorbeeld zou weten wat de behoefte kan zijn van een kind dat direct na de geboorte bij de moeder is weggehaald, omdat het zelf hulp nodig had, of omdat moeder hulp nodig had. Of dat je aan de behoefte tegemoet kunt komen van ouders en kinderen die een snelle geboorte hebben meegemaakt. Of wat is de invloed van een couveuse of een moeder die stress ervaarde tijdens de zwangerschap? Het komt allemaal terug in het unieke van een kind.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De eerste 1000 dagen
 • Het verloop van de ontwikkeling tijdens conceptie en zwangerschap
 • Hechting, inclusief de gevoelige perioden tijdens de zwangerschap
 • Opbouw en werking van het brein
 • Geboortepatronen versus gedragspatronen

Na afloop van deze training ga je naar huis met waardevolle inzichten en praktische tips die je direct kunt toepassen in je werk. En nog belangrijker: je kijkt voortaan met andere ogen naar gedrag!

Investering

Deelname aan deze training bedraagt € 195,00 per persoon. De prijs is inclusief:

 • uitgebreide reader met theoretische achtergrondinformatie en mogelijkheid voor het maken van aantekeningen
 • goodiebag met alle benodigde materialen voor deze training
 • volledige verzorging: goede locatie met koffie/thee en een heerlijke lunch

Exclusief: btw

De data voor de open inschrijving staan in de agenda. Ook hier is een in-company training mogelijk, neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden!

Babysignalen

wat de baby je vertelt… en meer

 

Wanneer je werkt als babyprofessional zijn er vast wel eens momenten dat je denkt… wat wil de baby mij nou zeggen? Zowel ouders als professionals zeggen wel eens “konden we maar in zijn hoofd kijken” of “kon hij maar praten”, er zijn simpelweg momenten dat je even niet weet wat er is.

 

De cursus babysignalen leert jou meer over hóe een baby communiceert en je vertelt wat hij nodig heeft. Dit doet de baby namelijk niet alleen door te huilen maar ook met zijn handen, ogen, tong en soms zelf het hele lichaam laten ze zien of ze iets wel/niet prettig vinden en vertellen ze hun behoeften. Wanneer jij weet wat de verschillende lichaamshoudingen of bewegingen betekenen, kun jij je pedagogisch handelen effectief afstemmen op het individuele kind en daar wordt het alleen maar fijner van!

 

 

 

 

De training bestaat uit twee dagdelen. De  volgende onderwerpen staan centraal:

 • Lichaamssignalen welbevinden
 • Babysignalen
 • Ogen- en handentaal
 • Baby body language
 • Vaardigheden pedagogisch professional

Investering

Deelname aan deze training bedraagt € 147,00 per persoon. De prijs is inclusief:

 • uitgebreide reader met theoretische achtergrondinformatie 
 • verzorging: goede locatie met koffie/thee/water en wat lekkers
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en uitvoeren van de opdrachten

Exclusief: btw

De data voor de open inschrijving staan in de agenda. Ook hier is een in-company training mogelijk, neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden!

SOS kinderen en emoties

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

De 2-daagse training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Ik verzorg deze training zowel in-company als op basis van open inschrijving. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden, vragen en of informatie!

Voor meer informatie en aanmelden ga naar
https://sos-kinderenenemoties.nl/trainingen

gecertificeerd-aanbieder-sos

Agenda

Een overzicht van geplande trainingen voor professionals en organisaties vindt u in de agenda.

Pedagogisch startpunt

Deze training bestaat uit twee dagdelen en is te volgen op zowel één dag als in twee losse dagdelen. Het betreft dus wel dezelfde training!   Datum, tijd en locatie 7 maart 2024 9.30 - 16.30 uur Locatie: Dokkum 25 maart en 22 april 2024 19.00 - 22.00 uur Locatie:...

Werken met baby’s

Data: Start 22 januari 2024 Groningen: VOL Start 9 september 2024 Groningen: VOL Start 15 februari 2024 Dokkum (avonden): nog 5 plekjes beschikbaar  15-2 / 29-2 / 14-3 / 28-3 / 11-4 / 25-4 / 23-5 / 20-6 / 4-7 (reserve)   Open inschrijving of in-company met je...

Cursus babysignalen

Data: 15 april en 13 mei 2024 Tijd: 19.30 - 21.30 uur Locatie: Dokkum    

Licentietraining SOS kinderen en emoties

In samenwerking met 'werkend leren' Aanmelden: Via Werken Leren Liever incompany? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Train de trainer SOS baby’s en emoties

Data: Volgt Tijd en locatie Volgt Aanmelden: Via https://sos-kinderenenemoties.nl/traindetrainer/
San Coaching Dokkum

Contact

Eelaan 17
9101 JE Dokkum
E info@sancoaching.nl
T 06 302 64 641

crkbo-docent